L

Kontakt:

Redaksjon: post@kostnytt.no
Redaktør: per@kostreform.no.
Mobil:  928 31 704
Utgiver: Kostreform.no
Ansvarlig redaktør: Per Bjønnes Kristiansen
w

Tarmflora, kosthold og metabolsk helse

Robert Caesar: Tarmfloraen har stor innvirkning på helsen vår.

04.12.201910:29 Lasse Johannessen

Robert Caesar er foreleser ved Sahlgrenska akademiet ved Göteborgs universitet. Han forsker på hvordan samspillet mellom tarmflora og kosthold påvirker metabolske sykdommer som diabetes, fet lever og åreforkalkning.

Tarmfloraen har stor innvirkning på helsen vår.
Mange sykdomstilstander som overvekt og diabetes har vært knyttet til endringer i tarmfloraens sammensetning. Ved å samhandle med metabolske og immunologiske prosesser i kroppen, kan bakteriene i tarmen påvirke metabolismen vår og dermed vår metabolske helse.

Kosthold - en grunnleggende faktor.
Kosthold er en grunnleggende faktor som påvirker funksjonen til tarmfloraen. Kostholdets sammensetning av næringsstoffer som fiber, fett og aminosyrer virker inn på det økologiske systemet i tarmen og kan omdannes av bakteriene til metabolitter. Metabolittene påvirker kroppens funksjoner, enten som underlag i metabolske prosesser eller som nevrotransmittere med regulerende funksjon.

På konferansen vil Robert Caesar ta for seg ulike aspekter av samspillet mellom tarmflora, kosthold og metabolsk helse. Hovedtemaet vil være hvordan komposisjonen av kostholdsfett påvirker fettlever og glukosemetabolismen gjennom mekanismer knyttet til tarmfloraen.

Bilde av foredragsholder Robert Caesar.