L

Kontakt:

Redaksjon: post@kostnytt.no
Redaktør: per@kostreform.no.
Mobil:  928 31 704
Utgiver: Kostreform.no
Ansvarlig redaktør: Per Bjønnes Kristiansen
w

Kreft som en metabolsk sykdom

Professor Thomas N. Seyfried: Et fundamentalt paradigmeskifte i forståelse av kreft.

26.11.201910:53 Lasse Johannessen

"Årsakene til kreft er ikke lenger et mysterium", sier Thomas N. Seyfried.

Han er professor ved det prestisjetunge universitetet Boston College. Han fortsetter: «Det beste er at vi nå ser helt nye måter å behandle og forebygge kreft på, som er giftfrie og uten skadelige bivirkninger. Vi snakker om et fundamentalt paradigmeskifte i kreftforståelse!» 

Støttet av evidens fra mer enn 1000 vitenskapelige og kliniske studier, er det med overbevisende tyngde denne uttalelsen kommer fra en av frontfigurene innen denne nye forskningen. I sin banebrytende bok Cancer as a Metabolic Disease, har Seyfried relansert teorien om at kreft er en metabolske sykdom, og ikke en genetisk sykdom, slik det rådende dogmet sier. Den metabolske teorien ble fremmet allerede i 1924 av den tyske Nobelprisvinneren Dr. Otto Warburg, en kjent vitenskapsmann i kretsen rundt Albert Einstein. Den rådende genetiske teorien kom med oppdagelsen av DNA molekylet på 1950 tallet og skjøv Warburgs teori til side, men har aldri vært mulig å verifisere. Nå viser den nye forskningen at de genetiske endringene vi finner i kreftceller er en sekundæreffekt og ikke en årsak. Kjernen til kreft ligger i mitokondriene, cellens små kraftstasjoner. Når disse svekkes tilstrekkelig av miljømessige belastninger i celleplasma, endres cellens metabolisme og genetiske struktur. Denne nye forståelsen sier Warburg hadde rett, og bringer med seg helt nye metoder til forebygging av kreft og til å reversere sykdommen når den først har oppstått.

Dette foredraget er høyaktuelt, – ikke bare for helsepersonell og et publikum som er opptatt av folkehelse og kreft, men også for kreftforskere og klinikere. Prof. Seyfried vil gi konferanse-deltagerne en ny, mer lovende vei til å forstå årsakene til kreft og ikke minst presentere nye, mer effektive strategier for behandling og forebygge sykdommen.

Prof. Thomas N. Seyfried har undervist og ledet forskning innen nevrogenetikk, nevrokjemi og kreft i mer enn tjuefem år på Yale University og Boston Collage. Han har publisert mer enn 150 vitenskapelige artikler og bokkapitler og sitter i styret for publikasjoner som Nutrition & Metabolism, Journal of Lipid Research, Neurochemical Research og ASN Neuro.

Vi er svært heldige som får denne internasjonale størrelsen til konferansen. Prof. Seyfried er en modig og banebrytende vitenskapsmann i tillegg til en dyktig og levende foredragsholder. Han har oppnådd en posisjon som plasserer ham høyt i historien om å løse kreftgåten.

Klikk her og meld deg på konferansen!

Bilde av Thomas Seyfried.