L

Kontakt:

Redaksjon: post@kostnytt.no
Redaktør: per@kostreform.no.
Mobil:  928 31 704
Utgiver: Kostreform.no
Ansvarlig redaktør: Per Bjønnes Kristiansen
w

Når to pandemier møtes - forverres symptomene

Dette er intervju nr. 2 Kostnytt lager med ulike leger og eksperter om sammenhengen mellom metabolsk syndrom og alvorlig sykdom og død ved Covid-19. Her intervjuer vi Vivian Veum. Først ut var lege dr.med Erik Hexeberg. Flere kommer.

Artikkel 2 – Covid 19 og metabolsk syndrom!
Les hele saken
04.05.202008:11 Geir Torgersen

Rapporter fra alle land forteller det samme: Alvorlig sykdom og dødelighet ved COVID-19 henger tett sammen med dårlig metabolsk helse. Dvs fedme, overvekt, hjerte- karsykdom, høyt blodtrykk og kreft. Det er på høy tid å snakke åpent og høyt om dette. Ikke minst om hvordan dette henger sammen. Finnes det fysiologisk primær-årsak eller noe som er en fellesnevner? Media fokuser hele tiden på på hvor lang tid det går før vi har vaksinen. Tilbakemeldingen er at massevaksinering har vi tidligst om 12 måneder. Kanskje ikke før om halvannet år. Derfor spør vi ekspertene om det er noe den enkelte kan gjøre for å redusere faren og risikoen for å bli alvorlig syk ved dette viruset!
 
Vivian L. Veum er tidligere Doktor i ernæring og overvektsproblematikk for Universitetet i Bergen. Helt nylig tok hun en doktorgrad om ernæring og fedme-problematikk.