L

Kontakt:

Redaksjon: post@kostnytt.no
Redaktør: per@kostreform.no.
Mobil:  928 31 704
Utgiver: Kostreform.no
Ansvarlig redaktør: Per Bjønnes Kristiansen
w

Vigdis – En ulydig diabetiker

I dette fordraget får vi både høre hennes til tider dramatiske historie med diabetes type 1.

Se video
25.11.201913:20 Lasse Johannessen

Vigdis Benno Hjelmås har vært diabetiker i 50 år. I dette fordraget får vi både høre hennes til tider dramatiske historie med diabetes type 1 og ikke minst om alle hennes erfaringer og nyttige råd for diabetikere, inklusive diabetes type 2 og de som har prediabetes, dvs forstadiet til diabetes Type 2.

Vigdis kaller seg «Ulydige Vigdis». Bakgrunnen for dette er at hun trosser myndighetenes kostråd for denne sykdommen. Og hun hevder at uten hennes egne grep hadde hun ikke vært i live i dag. I barne- og ungdomsårene ble hun sendt på sommerleir for barn med diabetes. De gode vennene hun fikk der lever ikke lenger. Det er bare hun som fortsatt er i live. Selv mener hun hennes radikale tiltak med et kosthold som gir normalt og stabilt blodsukker er hennes vinner-oppskrift. Hun fikk tidsnok tak i kunnskapen om en mer effektiv håndtering av blodsukker-verdiene sine og dermed få begrenset behovet for insulin. Og for Vigdis dreier seg ikke bare om kostholdet. Vigdis er også svært opptatt av det mentale. Om hvordan tanker og følelser virker inn på blodsukkeret og på alle måter kan gi bedre helse.

Vigdis er en engasjert og fengende foredragsholder. Hun er drivende god på tydelig tale og modige standpunkter. Det er ren nytelse å høre henne formidle sin sterke historie. Etter å ha hørt dette foredraget vil du sitte igjen med sterke følelser, men også mye nyttig lærdom om kosthold og livsstil. Et foredrag som gir både kunnskap, inspirasjon og positive følelser!

Vigdis Benno Hjelmås.

Bilde av Vigdis Benno Hjelmås.